AIRBAGMODULE: ESSENTIEEL VOOR UW VEILIGHEID

De Airbagmodule vormt het kloppende hart van het airbagsysteem in uw auto, en het is van cruciaal belang voor de veiligheid van zowel de bestuurder als de inzittenden. Bij kmcorrectie begrijpen we dat een goed functionerende airbagmodule essentieel is voor optimale veiligheid op de weg. Hier beantwoorden onze experts al uw vragen over de airbagmodule, van de locatie en werking tot het omgaan met het Airbaglampje.

Waar bevindt de airbagmodule zich in de auto?

De airbagmodule, het centrale element van het airbagsysteem, is strategisch geplaatst in het middenconsole onder de handrem, hoewel de exacte locatie kan variëren per voertuig. Raadpleeg de afbeelding hieronder voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende componenten van het airbagsysteem.

Onderdelen en functies van de airbagmodule

De airbagmodule bestaat uit verschillende essentiële gebieden, zoals de Diagnostische eenheid, Evaluatie-elektronica, Accelerometer, en meer. Het speelt een cruciale rol bij het detecteren van ongelukken, bepalen van het ontstekingstijdstip voor airbags, en het leveren van energie aan voedingscircuits via een ontstekingscondensator. Bij eventuele fouten geeft het indicatielampje dit aan, wat de bestuurder informeert over de status van het airbagsysteem.

Sensoren in het airbagsysteem

Het airbagsysteem omvat crashsensoren en veiligheidssensoren. Crashsensoren detecteren voertuigvertraging en starten het ontstekingsproces, terwijl veiligheidssensoren onbedoelde activering voorkomen, zoals bij defecte voorste sensoren. Beide typen sensoren dragen bij aan een nauwkeurige activeringsstrategie van de airbags.

Foutcode diagnose en reparatie

Bij het oplichten van het indicatielampje is een grondige foutenanalyse essentieel. Visuele inspectie van zichtbare onderdelen en het uitlezen van de airbagmodule met een diagnosesysteem zijn de eerste stappen. Vervolgens kan het oplossen van storingen variëren van defecte kabels tot waterinfiltratie, en een gedetailleerde reparatie door gekwalificeerd personeel is noodzakelijk.

Airbagmodule reparatie/reset: kostenbesparende oplossing

De aanschaf van een nieuwe airbagmodule kan prijzig zijn, maar bij kmcorrectie bieden we betaalbare reparatie- en resetopties aan. Vanaf €50,- kunt u uw originele airbagmodule laten repareren of resetten, een voordelig alternatief voor de aanschaf van een nieuwe module. Neem contact op met onze specialisten of vul het storingsformulier in voor meer informatie.

Voordelen van moderne airbagmodules

Moderne airbagmodules slaan informatie op van impacttests en beoordelen ongevallen op basis van ernst. Deze modules bieden activeringsstrategieën die variëren afhankelijk van de impactintensiteit en de richting van het ongeval. Dit zorgt voor een geoptimaliseerde reactie om de veiligheid van inzittenden te waarborgen.

Bij kmcorrectie staan wij klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te assisteren bij airbagmodule-reparaties en -resetten. Neem contact met ons op via het storingsformulier op onze website of direct via telefoon of e-mail. Uw veiligheid op de weg is onze prioriteit.