Kilometerstand aanpassen

Kilometerstand aanpassen is voor de meeste automobilisten wel een bekend fenomeen. Iedereen heeft namelijk een keer te maken gehad met een defect aan de auto. Bijvoorbeeld een lege accu of een storing. Na zo een storing kan de kilometerstand plotseling wegspringen of veranderen. Het is dan ook goed om te weten dat wij dan de kilometerstand kunnen terugdraaien. Zo een kilometerstand terugdraaien kan op verschillende manieren. Bij bijna iedere merk en model is het mogelijk om een kilometer correctie uit te voeren. Wij hanteren hiervoor verschillende technieken afhankelijk van u wensen. Uiteraard passen wij u kilometerstand aan in alle modules van de auto. Het is dus niet zo dat alleen de km stand op u display veranderd.

 

Kilometer teller blokkeren

Iedereen die een beetje heeft rond gekeken online is wel eens een ”kilometer blocker” tegen gekomen. Maar wat is dit dan precies zo een ”km blocker” en waarvoor is deze dan gemaakt? Een ”kilometer blocker” is een apparaat dat er voor zorgt dat u kilometer stand stopt met tellen. Dit word dan heel veel gebruikt door bijvoorbeeld autofabrikanten. Ook in het buitenland is dit een veel gebruikte methode.  Bij het gebruik van zo een kilometerstand blokkeer apparaat zal u teller stoppen met registreren. Dit is dus geen kilometerstand aanpassen.

Audi virtual cockpit

Regels kilometerstand terugdraaien

Kilometerstand terugdraaien heeft uiteraard als iedere andere service regels. U mag het uiteraard aanpassen maar u dient hiervoor wel een geldige reden te hebben. Bijvoorbeeld zoals hierboven genoemd een kilometerstand versprongen. Of eventueel een andere storing die ertoe lijd dat u de kilometerstand moet terugdraaien. De software die wij aanpassen voor de kilometerstand van u auto, word gedaan op u verzoek. Wij stellen ons dan ook vrij van verdere aansprakelijkheid voor de geleverde diensten. U bent zelf verantwoordelijk voor het eventueel doorgeven van de juiste stand. Mocht u bijvoorbeeld een motor hebben vervangen dan dient u zelf het papierwerk te bewaren.

 

Kilometerstand aanpassen zonder extra modules inbouwen?

Voor het aanpassen van een kilometerstand word vaak gebruik gemaakt van zogenoemde filters. Dit zijn dan meestal bedrijven die stand alleen in u teller aanpassen. Door middel van zo een filter zal u auto stand niet meer communiceren met andere modules die u stand opslaan. Hierdoor weet de auto zelf niet dan hij is teruggedraaid. Maar mocht u de auto ooit compleet uitlezen dan zal altijd blijken dat u kilometerstand niet synchroon loopt. Dit kan verder ook verschillende storingen en problemen opleveren. Om dit te kunnen voorkomen maken wij geen gebruik meer van dit soort filters. Wij zorgen ervoor dat bij het aanpassen van u kilometerstand alle modules worden gedaan. Tenslotte hebben wij hieronder een opsomming gemaakt van de bekendste kilometerstand aanpassen modules:

  • CAS kilometer aanpassen
  • EZS kilometer aanpassen
  • ECU kilometer aanpassen
  • LKW kilometer aanpassen
  • BSI kilometer aanpassen
  • BSU kilometer aanpassen
  • DSG kilometer aanpassen

 

In onze pagina over kilometer aanpassen hebben wij zoveel mogelijk informatie geprobeerd te vermelden. Mocht u hiervoor een afspraak willen maken of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op via ons contact formulier.

Kilometer teller solderen